Äntligen, årets höjdpunkt för de flesta av oss klocknördar. Baselworld 2017 slår idag upp portarna för några dagar av lyx och galenskap! Självklart är vi på plats även från Klocksnack. I år har jag fått äran att under de dagar jag besöker mässan få ge mina personliga reflektioner. Och vad passar bättre som första inlägg än att berätta lite om mina högst personliga förhoppningar och förväntningar!

Baselworld 2017

Låt oss inleda med lite allmänna ord om mässan som sådan. Baselworld har varje år över 140 000 besökare vilka representerar såväl civilister som tillverkare, butiker såväl som agenturer och inte minst annat branschfolk och media som alla kommit för att ta del av de nyheter och trender som kommer bli tongivande för klockindustrin det kommande året.

Det går bra att besöka mässan som privatperson men dessa besökare får se de flesta klockorna enbart bakom glasmontrar. Varje tillverkare har sin egen plats vilka varierar till storlek och utformning. Vissa tillverkare har enbart ett bord med stolar runt medan andra har tvåvåningshus med bar, välkomstrum med soffgrupper och flertalet mötesrum.  Mer om mässan och utställarna kan ni läsa här!

Förväntningarna och förhoppningarna är många. Journalisterna photoshoppar önskemodeller som galningar och klocknördarna googlar dagligen efter läckta bilder på kommande modeller och går loss i vilda och kul spekulationer om nästa släpp som ska ge näring åt klocksamlandets vansinne…

Vilka är då mina högst personliga förhoppningar inför mässan, såhär dagen innan det sparkar igång på allvar? Det är egentligen fyra saker jag hoppas på:

1) Att Seikos reissue av 6217-8001 (även känd som 62MAS) är så fantastisk som jag tror den är. Om modellen är som förväntat så kommer den, enligt min mening, att vara Seikos bästa lansering sedan 70-talet.

2) Att Breitling Colt Skyracer  också i verkligheten känns som den perfekta lyxbeatern.

3) Att jag i år kommer känna mig lite mer rutinerad än förra året vilket kommer leda till att jag hinner glida runt lite mer, se ännu mer och kunna dela med mig av ännu fler bilder och reflektioner från mässan.

4) Att min reseledare precis som förra året ska tjata hål i örat på taxichauffören så resan till hotellet mitt i natten tar över en timma istället för 20minuter. Det var hårt förra året…

Nåväl, det var en kort inledande reflektion. I nästa inlägg kommer vi att börja delge facit från mässan och presentera lite mer närgånget umgänge med nyheterna från våra favorittillverkare. Bland annat från Seikos presskonferens idag, förväntningarna är självklart skyhöga!

Basel 2017, nu kör vi!

Stay tuned!

//Yonsson