Det har varit full fart det senaste dygnet. Full fart och dominans från de stora klockhusen. Det har kort sagt varit mycket Omega, Rolex och Tudor.
Som flera av er vet så jag ju ett fan av det lite mer ovanliga. Så det är dags för lite mer uppseendeväckande bitar från årets uppsättning av Baselworld!

 

Bvlgari Octo Finissimo Automatique

Vi sparkar igång det med inget mindre än Bvlgari Octo Finissimo Automatique. Denna gång en ultratunn klocka i blästrad titan på länk med ett minst sagt imponerande verk med microrotor som endast är 2,23 millimeter högt. Detta gör det till ensam segrare i kampen om branschens tunnaste automatiska verk! Grattis Bvlgari!
Det ska bli oerhört spännande att få se i verkligheten. Klockan i fråga väntas få ett listpris på runt 120,000 kr.

Bvlgari Octo Finissimo Automatique.

Bvlgari Octo Finissimo Automatique. Bild från Hodinkee.

Om du vill läsa mer om klockan med marknadens tunnaste automatverk så rekommenderar jag dig att klicka dig vidare till kollegorna på Hodinkee

 

 

Breguet Marine Équation Marchante 5887

Breguet Marine Équation Marchante 5887

Bild från Breguets webbplats.

Nummer 2 får bli Breguets uberkomplicerade semesterdinka.
Tunn, automatisk och fullmatad med equation of time, en retrograd evighetskalender och tourbillon förslutet i en, till 100 meter, vattentät platinaboett, (givetvis finns den även i roséguld för de som undrade).

 

 

 

Konstantin Chaykins Joker Watch

Konstantin Chaykins Joker Watch

Konstantin Chaykins Joker Watch. Bild lånad från Ablogtowatch.

Finns nog få klockor som hade gett mig ett större leende på läpparna när jag tittat på den som denna pjäs. Om det är på ett bra eller dåligt sätt låter vi vara osagt, men jag uppskattar ALLTID tillverkare som går sin egen väg och tar ut svängarna oberoende om jag anser det vara särskilt estetiskt tilltalande eller inte.

Timmar och minuter läses av på diskar i form av ögon där pupillerna agerar visare, och en stor månfas där vad som tycks vara en stor röd tunga ibland dyker upp. Klockan, eller “ansiktet”, får genom detta lite drygt 20,000 olika uttryck och miner. Listpriset landar på facila €6,990.

Vem blir första ägaren på Klocksnack?

Om du vill läsa mer om denna lekfulla klocka så rekommenderar jag dig att klicka dig vidare på kollegorna på Ablogtowatch.

 

Sammanfattningsvis så tycker jag att Basel 2017 såhär redan första dagen bjudit på en del guldkorn vid sidan av mittfåran. Det blir en spännande fortsättning på veckan!

/Viggo